Stiri

Studiu britanic: Noul coronavirus ar putea fi neutralizat în 30 de secunde cu un lichid ce îl avem fiecare în casă.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, apa de gură ar putea neutraliza noul coronavirus prezent în salivă, în doar 30 de secunde. Oamenii de ştiinţă precizeaza că acest rezultat nu înseamnă că apa de gură poate funcţiona ca un remediu împotriva COVID-19, dar ar putea juca un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Cercetătorii de la Institutul de Cercetări în Imunologie de la Universitatea din Cardiff au analizat efectul pe care l-au avut mai multe sortimente de apă de gură asupra salivei pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, transmite.  

Toate produsele care au fost incluse în studiu conţineau etanol, uleiuri esenţiale, clorură de cetilpiridiniu (CPC), iod povidonă (PVP-I) şi etil lauril arginat (LAE).  

Apa de gură cu acestă compoziţie a neutralizat complet noul coronavirus în testele de laborator.  De precizat este că testele s-au desfăşurat in vitro, adică apa de gură a fost amestecată cu mostrele de salivă provenite de la pacienţi.

Totodata, un studiu clinic se desfăşoară, separat, la Spitalul Universitar din Wales, unde este studiat efectul pe care apa de gură îl are asupra cantităţii de virus prezente în saliva pacienţilor COVID-19. Aici, Dr. Richard Stanton de la Universitatea Cardiff şi medic primar în virusologie a precizat că apa de gură, menită să ajute împotriva problemelor gingivale, poate neutraliza coronavirusurile, inclusiv temutul SARS-CoV-2. Studiul va intra în faza testelor clinice în primele luni ale anului viitor.  Medicul Stanton mai spune că printre obiectivele cercetătorilor este să afle cât timp este prezent noul coronavirus în cavitatea bucală şi în esofag, precum şi dacă folosirea apei de gură cu regularitate ar putea avea un rol în limitarea răspândirii SARS-CoV-2 atunci când oamenii merg, de exemplu, la dentist. 

Adauga un comentariu

Click here to post a comment

error: Alert: Content is protected !!