Locuri de munca

Urmează zile libere!

În anul 2020, în afară de zilele de 01 şi 02 ianuarie care au trecut, salariaţii din România vor mai avea încă 13 zile libere legale, după cum urmează:

În luna ianuarie, românii vor mai avea parte de încă  o zi liberă, mai exact pe 24 ianuarie când se sărbătorește Ziua Principatelor Române.

Următoarea lună cu zile libere este Aprilie, care aduce alte trei zile libere,fiind vorba de 17 aprilie, când este Vinerea Mare precum și 19 și 20 aprilie când creştinii sărbătoresc Paștele.

În lunile mai și iunie românii se vor bucura de alte patru zile libere de la stat. Aşadar salariaţii din România vor mai sta acasa şi pe data de 1 mai de Ziua Muncii și pe 1 Iunie, de ziua Copilului. De asemenea în luna iunie pe 7 și 8 se sărbătoresc Rusaliile, acestea fiind din nou declarate zile libere.

În luna august mai exact pe data de 15, românii nu vor mai merge la muncă, întrucât atunci  se sărtorește Adormirea Maicii Domnului (Sfântă Măria).

Ca de fiecare data şi Sfântul Andrei, sărbătorit de creştini pe 30 noiembrie ne aduce în dar o zi liberă.

Următoarea zi, 1 Decembrie  – Ziua Națională a României este din nou liberă precum şi 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun.

În total în anul 2020 românii vor sta acasa cu cel putin 15 zile în plus faţă cele de weeknd dar trebuie avut în vedere că Guvernul poate adăuga şi alte zile libere, în funcție de punțile care pot fi făcute între anumite zile de sărbătoare și weekend. Asta rămâne de văzut.

error: Alert: Content is protected !!